Az oroszországi sóstó kalandos megismerése

Olykor megesik, hogy ellátogatok az Oroszországi rokonokhoz, akikkel különféle látványosságot és nevezetességet célzunk meg. Na így esett, hogy ellátogattunk egy tóra, aminek megközelítőleg 70%-os volt a sótartalma, mondanom sem kell, hatalmas élmény volt lebegni a víz felszínén, meg a talpunk alatt érezni a sót a sekélyebb részeken. Na de nem is ez a sztori lényege, hanem a megérkezés! :D 
Beértünk a helyszínre autóval, motor leállít, cuccokat elővesz, gyalog tovább... Először csak a tavat látja meg az ember, olyan mint egy gyöngyszem a félsivatagos környezetben, magyarán igencsak gyönyörű. Ahogy közelebb értünk, feltűnt, hogy itt bizony igencsak nagy gubanc van, mivel tele van a hely NÉGEREKKEL! :O Igen jól olvastátok, Oroszországban egy tó tele négerekkel. Ott fotózom őket meg minden, mondom ilyet úgyse látok többet, meg a haverok se hiszik el fotó nélkül ha elmondom.... Leültem a partra, jött egy fekete néni, bement a vízbe megmártózni. Mikor kijött hó fehér nő volt! :O Tátom a szám, hogy miféle varázslat ez, elmondom anyának és nagynénémnek a felfedezésemet, mire iszonyatosan elkezd röhögni. Mondom mi ezen a vicces?
A válasz ennyi volt: A sóstó mellett gyógyiszap van a földben, azt kenték magukra, attól lett mindenki fekete. Hát mondom ezt nem hiszem el, engem rútul csőbe húztak, nincs mese, kész ennyi. :D Ekkor jött a kérdés, hogy szeretném e magam négerré változtatni, a válaszom természetesen az volt, hogy "hogy a viharba ne!" vagy ennek valami hasonló oroszul megfogalmazott megfelelője. Már épp indulni akarunk, mikor apa elkapta a kezem.
- Te tényleg ezt akarod?
- Miért?
- Hát tudod...a sár meg minden...
- Apa te viccelsz? Anya mondta, hogy lehet! Érted?? Most először lehetek retkes tök legálisan! :D