Khreszteee, a meg nem értett művész agymenései

2016\05\25

Próbálják ki otthon!

A középiskolában volt egy művészettörténet tanárom, akivel az úgymond modern művészeteket vettük és mindig próbált minket ösztönözni, hogy próbáljuk ki magunkat a különféle irányzatokban, Azóta a régiek körében, amolyan szállóige lett a "Próbálják ki otthon!" kifejezés. Konkrétan elhangzott példák:

Absztrakció
"Az absztrakció többféle is lehet, a keleti irány a lírai absztrakció volt, akik csak színekben gondolkodtak, a formaiságot elvetették. A másik vonulat a nyugati volt, ahol lendületes csepegtetéssel  és folyatással készítettek különféle hatalmas képeket. Ha megtetszett, próbálják ki otthon!"

Land Art
"Ez egy olyan irány, melynek az elve az volt, hogy az igazi művészetet nem a pénz motiválja, így a mű ne is lehessen eladható. Pont ezért ezek a melók vagy hamar elbomlottak, vagy hatalmas méretűek voltak, volt rá példa, hogy egy hatalmas gátat csomagoltak be ajándéknak csomagolópapírral. Javaslom próbálják ki otthon, menjenek ki az erdőre, csomagoljanak be valamit, vagy rakjanak ki valamit kőből!" (A poén az, hogy kb. 1 évre rá valaki becsomagolta a lovasszobrot a városunkban)

Fluxus
(Na ez volt az a művészet ami teljesen leépített az otthoni kipróbálás szempontjából)
"A Fluxus egy olyan műfaj, ami leginkább a mozgásra és a reakciókra kíváncsi, sokkal kötetlenebb, mint a performance, emiatt pedig több lehetőségre is lehetőségünk nyílik. Volt például egy tag, aki ment az utcán és rámosolygott minden szembejövőre, és figyelte a reakcióikat. Egy másik művész ennél sokkal merészebben csinálta, ő kiválasztott egy embert a tömegből és elkezdte követni azt, egészen addig amíg az be nem ment egy házba. Próbálják ki otthon, de javaslom ilyen kis nyeszlettebb emberekkel kezdjék, mert ha észreveszik magukat, abból még csúnya dolgok is lehetnek! :D
Na és az Orgia Misztérium színházról hallottak már? Disznókat téptek ketté, kikötözött embereket öntöttek le állati vérrel, és a legjobb, hogy az előadásba bárki beszállhatott mint előadó! Komolyan! Próbálják ki otthon! Javaslom kezdjék csirkével, mert azt könnyebb kettétépni mint egy disznót!

Azóta is furcsállom a modern művészetek bizarrságát. (Most pedig húzás kipróbálni!!!) :D

óra művészet +18

2016\05\05

Az ismétlés néha nem árt

Egyik nap az anyósülésen utaztam és anyukámnak navigáltam, hogy eljussunk Pestről haza. A navigálásba a táblák hangos ismertetése is beletartozott, pl.: 60-as szakasz! stb.
Na a kövi szitu történt. Megláttam egy előzni tilos, és még egy táblát. Mondom:
-Anya, innentől nem előzhetsz! Traktorral, lovaskocsival és biciklivel se!
-???
- Ja várjál, hogy ezek nem hajthatnak be erre az útra! Nem szóltam! 
- Lassan tényleg át kell ismételni a kreszt... :D

család humor utazás miért pont én?

2016\05\01

Palkó és a bundája

Meséltem már Palkóról? Szerintem még nem. Nos ő egy olyan figura, akit ha nem lenne ki kellene találni. Igazából nem vagyunk biztosak benne, hogy nem így keletkezett :D Na mindegy a srácról annyit kell tudni, hogy egy hatalmas erővel bíró, szőrös mellkasú, kissé szűkszavú, de jószívű ember, akitől nem áll távol a humor. 

Van a nővérének egy macskája, amit úgy lehet bemutatni mint egy kis bárányfelhőt, ami puhaságával függővé tesz bárkit. Mikor náluk voltam, gyömöszöltem a cicát (merthogy akkor még kicsi volt), és Palkónk nővérének teljes révületben mondtam, hogy milyen jó kis bundácskája van. Erre Palkó véleménye a dologról: "Minden lány azzal jön, hogy milyen puha a bundája, meg hogy de jó simogatni meg minden. Szerintem nekem is ilyet kéne növesztenem."

Unokaöcsém ekkor odalépett hozzá, megfogta a barátja vállát, és csak ennyit mondott:"Kapaszkodj meg Palkó, már van..."

humor macska

2016\05\01

Mikor kissé zavarban vagyok

A héten TDK előadást tartottam. Maga az event egy tudományos konferencia, ahol helyezést is lehet elérni, és saját kutatásunkat kellett bemutatni 10 percben. Az én kutatásom témája az online zaklatás megelőzése volt a gyermekek körében. Az egész szereplés elég fontos volt a számomra, ezért aggódtam kissé (fostam tőle rendesen). Rám került a sor az előadók között... kimentem... üdvözöltem mindenkit, majd elmondtam a témámat, ami valahogy így hangzott: XY vagyok erről meg erről a szakról és a témám a szexuális zaklatás... itt ledermedtem és pár másodperc csend állt be, mialatt mérlegeltem, hogy nekem rohadtul nem ez a témám! :D Elnézést kértem és folytattam, mialatt a közönség jót kacagott lányos zavaromon, az előadás végén meg volt aki gratulált, de közölte, hogy félt, hogy itt lenyomok egy szexuális felvilágosítást nekik. :D

A vicc az egészben, hogy idehaza az előadás előtt pont azon röhögtem, hogy mekkora kreténség lenne a részemről ha eltéveszteném már a címet is. Na mindegy, szerencsétlenkedésem ellenére megnyertem a harmadik helyet, és indulhatok az országos versenyen. Már várom, mit bénázok ott is össze :D:D:D

humor miért pont én?

süti beállítások módosítása